Un bărbat de 73 de ani trăiește intr-un avion care a aparținut magnatului grec Onassis. Cat îl costă lunar întreținerea aeronavei

de: Cojocaru Cristian
22 10. 2023

La începutul anilor 1970, un tânăr Bruce Campbell a făcut o achiziție imobiliară destul de neobișnuită. Pentru suma de 25.800 de dolari, el a achiziționat zece acri de teren în Hillsboro, o suburbie pașnică a Portland, Oregon. Acest bărbat, de meserie inginer electrician, trăiește în avion, aeronavaă care a aparținut lui Onassis.

Călătoria lui Campbell pentru a trăi în interiorul unui avion a început când avea doar 15 ani. A fost captivat de un avion pe care l-a văzut la televizor și a decis că aici ar fi vrut să-l numească acasă. Cu toate acestea, abia în 1999 a decis să facă pasul și să-și facă visul realitate. Călătoria a fost plină atât de emoție, cât și de provocări, ducând la un mod unic de viață, care este atât excentric, cât și inspirațional.

Pentru a-și îndeplini visul, Campbell a angajat o companie de salvare, sperând că îl vor ajuta în găsirea aeronavei perfecte. Cu toate acestea, această decizie s-a dovedit a fi o greșeală costisitoare. Așa cum o descrie Campbell, „Companiile de salvare sunt distrugătoare”. El îi sfătuiește pe cei care doresc să-i calce pe urme să achiziționeze un avion de linie care este încă intact și pe deplin funcțional, cu excepția motorului.

Visul din adolescenta al lui Campbell a devenit realitate

După luni de căutări, compania de salvare a găsit în sfârșit un Boeing 727, un avion de linie de 200 de pasageri, cântărind aproximativ 35 de tone și cu o suprafață de 1.066 de metri pătrați. Această aeronavă avea o legătură istorică unică, deoarece transportase cândva rămășițele regretatului magnat de transport maritim greco-argentinian și soțul fostei doamne Jacqueline Kennedy Onassis, Aristotel Onassis, în 1975.

Campbell a cumpărat această bucată din istoria aviației pentru suma de 100.000 de dolari. Avionul a fost apoi transportat din Grecia în Oregon pentru ca Campbell să preia proprietatea. Pregătirea aeronavei pentru noul său rol pe proprietatea lui Campbell a implicat modificări semnificative. Avionul a fost remorcat pe străzile din centrul orașului Hillsboro, cu diverse componente îndepărtate pentru a se asigura că nu va mai putea lua zborul niciodată. Acest proces a implicat un cost suplimentar de 120.000 de dolari.

Vezi și: Cele mai ciudate case din lume: de la „casa toaletă”, la „casa avion”, planeta le-a văzut pe toate

Bărbatul care trăiește în avion și-a îndeplinit visul din adolescență

Trăind în interiorul Boeing 727, Campbell a reușit să-l transforme într-o casă confortabilă și funcțională. A instalat un duș improvizat, o chiuvetă temporară, o mașină de spălat portabilă, un frigider și un cărucior de mâncare dintr-un alt avion care îi servește drept cămară. Bucătăria lui este minimală, constând dintr-un cuptor cu microunde și un cuptor cu prăjitor de pâine. Campbell se descrie cu umor ca fiind un „tocilar” care nu gătește prea mult.

Campbell nu este singura persoana care a ales sa locuiasca intr-un avion

Pe lângă aceste elemente esențiale, interiorul avionului găzduiește o canapea, care îi servește atât ca zonă de dormit, cât și ca banc de lucru. Cheltuielile sale lunare se ridică la 370 de dolari, care includ 220 de dolari pentru impozitele pe proprietate și facturile de electricitate cuprinse între 100 și 250 de dolari.

Dar călătoria lui Campbell nu este doar despre casa lui unică; este și despre pasiunea lui pentru tehnologie și aviație. El își petrece timpul restaurând sisteme computerizate vechi și reparând diverse sisteme electrice din avion. În plus, își deschide casa aeronavei pentru vizitatori, permițându-le să viziteze spațiul său de locuit remarcabil.

„Când trăiești într-o structură ca aceasta, te simți puțin mai împlinit cu viața ta. Și dacă ești inginer, om de știință sau oricine apreciază eleganța și frumusețea tehnologiei aerospațiale, este doar un un loc mai fericit de trăit”, a susținut bărbatul.

Campbell, in varsta de 73 de ani, se bucura de batranete in avionul pe care-l numeste acasa

Viziunea lui Campbell se extinde dincolo de propria sa reședință neconvențională. El crede că, în timp, omenirea va îmbrățișa acest concept, iar mai multe avioane retrase vor fi reutilizate în case unice. El își imaginează o lume în care fiecare avion de linie retras poate găsi o nouă viață și, făcând acest lucru, oferă o modalitate ecologică și intrigantă de a aborda problema reciclării acestor mașini masive.

Vezi și: Și-au pierdut casa și au ajuns să locuiască într-un avion de linie. Baia este în cabina piloților, dormitorul la low-cost, iar sufrageria la clasa intâi

Având în vedere dragostea lui pentru Japonia și călătoriile sale frecvente acolo, Campbell speră să aibă într-o zi un avion și acasă în Japonia, creând un sentiment de apartenență într-un loc pe care îl iubește, printre oamenii pe care îi prețuiește, arată Insider.